vasárnap, március 25, 2007

a rovarírtó kapcsolatom

csak mondom, jófej rovarírtó lett a cimborám egyetlen hétvége alatt. íme a levelezésünk, az utolsó levelén már kacagtam:

villa:
"kedves kálmán,

új lakásba költöztem, és ezüstös pikkelykéket fedeztem fel a konyhában és a fürdőben. érdeklődni szeretnék, hogy tudok-e tenni valamit, hogy eltűnjenek, vagy célszerűbb inkább az önök segítségét kérnem, illetve az utóbbi esetben azt szeretném tudni, hogy az irtás mennyibe kerül.

köszönettel,

villa"

kálmán:
"Tisztelt Villa!

A boltokban kapható szabadforgalmú , csótány- és hangyairtó aeroszolos készítmények alkalmasak arra, hogy kis mértékű csótány, ezüstös pikkelyke, valamint hangya fertőzöttség esetén, azok jelenlétét az elviselhető szintre minimalizálják. Ilyen például a mortein, protect-b, raid és sorolhatnám még. Az viszont fontos, hogy a flakonon csótány és hangya legyen feltüntetve, mert ezek az írtószerek fejtenek csak ki tartós ölő hatást a kezelt felükleten. Kb: 2-6 hét. A repülő rovarok elleni készítmények hatása jóval rövidebb, és azt a levegőbe porlasztva fejti ki.
A kezelés módja:
Érdemes a flakont használat előtt felrázni, majd a szórófejet lenyomva, a kártevők vonulási, tartózkodási területét (Padló, fal találkozása, rések, repedések, fürdőkád alja, STB.) lefújni. Az írtó hatást megszünteti, ha a kezelt területet felmossák.
Nem írta meg, hogy lakása, melyik városban található, így árajánlatot nem tudok adni. Az üzemanyag, költségtényező.
Bízom benne, hogy sikeresen ki tudja irtani azokat a fránya pikkelykéket önnállóan is. Ha mégsem, szívesen állunk rendelkezésére.
Tisztelettel: Kálmán telefonszám"

villa:
"köszönöm a gyors válaszát!
budapesti lakásról van szó, 7. kerületi. akkor megpróbálom magam megoldani a helyzetet, és ha nem tűnnek el a pikelykék, keresem önt.
mégegyszer nagyon köszönöm,
villa."

kálmán:
"Kedves "Kollegina"!
Sok sikert a kártevőirtáshoz! Remélem, nem fogunk komoly konkurenciát jelenteni egymásnak. Szívesen venném visszajelzését a tapasztaltakról.
Legyen sok öröme az új lakásában.
Kálmán"

villa:
"kollegina?:) megtisztelő:))
tegnap éjjel lefújtam pár pikkelykét raiddel, valamint végigfújtam a küszöböt, meg körbefújtam a konyhában azt a részt, ahol a szekrény a padlóval találkozik, onnan szoktak kijönni ezek a dögök. reggelre lett pár plusz tetem. olyan 15 pikkelyke fekszik most holtan a járólapon, mindjárt fel is szedem őket. szóval egyelőre működik.
ön szerint ezt majd mindig csinálnom kell, vagy lehetséges, hogy egy idő után teljesen eltűnnek a lakásból ezek az apróságok?
köszönöm a jókívánságot,
villa."

kálmán:
"Jövő héten részt veszek, a Magyar Egészségügyi Gázmesterek Egyesületének konferenciáján, Hortobágyott. Sok tanult kollegámat meg fogom döbbenteni az ezüstös pikkelyke távirtásában elért eredményemmel. 15 holttestecske!
Ez jobb, mint a távgyógyítás! Valamelyik TV adón láttam már hasonlót. Ronda szakállas ember küldte a gyógyító energiát...
Érzi Villa, hogy pusztulnak a pikkelykék?!
Cégünknél akciósan, 50% árkedvezményt adunk a távirtást igénybe vevőknek. Az első száz megrendelő, ajándék amerikaicsótány tenyészpárt kap, grátisz!

Szerintem, ha havonta egyszer elvégzi a kezelést, pár hónap múlva el fognak tünni teljesen.

Legyen vidám a hétfője!"

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

"15 holttestecske!"
ez tiszta hrabal :)

villanella írta...

nekem is az a sor volt a kedvencem:)

website statistics
hit counters