hétfő, június 30, 2008

ellen-ellen

A mai napon a TILOS Rádió 7térítő című műsorának házigazdái - magán személyként - élő rádióadásban kezdték el az első hazai ELLEN-ELLEN tüntetés szervezését.

A demonstráció célja a szabad véleménynyilvánítás erőszakos elfojtására tett kísérletek elleni tiltakozás.

A műsor készítői és meghívott vendégeik a rádióba betelefonáló és a műsort folyamatosan a TILOS weboldalán kommentáló hallgatókkal közösen fogalmazták meg, hogy mi célból vonulnak az utcára 2008. július 5-én. Az ellen-ellentüntetés célja a szabad véleménynyilvánítás erőszakos elfojtására tett kísérletek elleni tiltakozás.

A hétvégi Meleg Büszkeségi napi LMBT-felvonulást szervező egyesület székhelyének helyet adó klubot néhány napja, a helyszínen szórakozó vendégek életét is veszélyeztetve felgyújtották. Az interneten szélsőséges csoportok csapatokat toboroznak a melegfelvonulás megzavarására és a felvonulás résztvevőinek megtámadására – Budapest morális védelme érdekében.

Az ellen-ellentüntetés szervezői ugyanakkor állítják, hazánkat nem a világ minden demokratikus országában megrendezésre kerülő Meleg Büszkeség napi menettől, hanem azoktól a törvényeket semmibe vevő, erőszakos elemektől kell megvédeni, akik egy-egy kérdésben sörösüvegekkel és benzinespalackokkal fejezik ki magukat. Az ellen-ellentüntetők elfogadhatatlannak tartják, hogy hazánkban a Molotov-koktél rendszeres eszköze lett a vélemények ütköztetésének. Valódi demokraták és jó érzésű emberek nem nézhetik tétlenül, hogy bizonyos, jól körülhatárolható csoportok önkényesen kívánják eldönteni, ki gyakorolhatja gyülekezési és szólásszabadságát 2008-ban Budapesten, és ki nem. A demonstráció az elharapózott erőszakra kívánja felhívni a figyelmet, és teljes szolidarást kíván vállalni a melegfelvonulás résztvevőivel.

Nincsenek megjegyzések:

website statistics
hit counters