vasárnap, február 25, 2007

brúsz

bruce springsteen 20 éve is béna volt, meg most is az. van egy bakelitem amúgy tőle, a born in the usa. amin egy farmer hátsója van a borítón, meg az amcsi zászló. azért ez is milyen fura, hogy az amcsiknál mennyire mást jelent a zászlót kirakni, viselni, mittomén. persze nincs is 2000 éves, ilyen-olyan történelmük, az is igaz.
van egy kollegám, aki egy az egyben úgy néz ki, mint bruce springsteen amúgy.

3 megjegyzés:

Szomjas Zsiráf írta...

igen, de ha megnézed a szövegeit (pl pont a born in the usa-ét), akkor látod, hogy pontosan provokálja azokat, akik kirakják nagy büszkén.

én is mindig néztem, hogy olyan simán kirakják mindenhova, ehhez nem elég "csak" a háborúzás. innen olyan tautológiának tűnik--semmi konkrétat nem jelöl, csak azt, amit mindenkinek tudnia kéne, hogy hol van kirakva/letűzve. vizuális olvasztótégely? de tényleg, mintha mindenki mindig bizonygatná magának, meg a szomszédjának, hogy bizony, bizony, amerikaiak vagyunk, félreértés ne essék, és ez KIRÁLY!

villanella írta...

igen, de hát kell is nekik, mert ha mondjuk 200 évvel visszanéznek a családok, akkor még nem amcsik 80%ban. szóval náluk ez nagyon klassz, hogy nem kever be a történelem, mert csak maguk voltak mindig is, legalábbis amióta zászló van, nincs miért balhézni, zászlót lobogtatva, legalábbis nem annyi dolog van, mint itthon. többnyire csak jó okaik vannak, és ez elég jó, bírom én is ám, ehhe.

Szomjas Zsiráf írta...

erről meg a david barátom jut eszembe, aki merengve mondta a múltkor, hogy nem érti amerikai honfitársait, akik azt mondják, hogy jó, irak nagyon gáz, meg vietnám is nagyon ciki volt, de amúgy addig azért nagyjából rendben voltak a dolgaik, mert neki meg az jut eszébe, hogy 200 év alatt két nagy népirtás, azért az nem semmi. nem lehet mondani rá, hogy szétveti a nemzeti büszkeség. pont vele beszélgettünk a zászlókirakósdiról is. a másik, amire ki volt akadva, hogy ott mindenki kommunikatív matricát rak a na mire, nemtom magyarul, nem sárhányó, hanem na mindegy, ahova tud (bumper)! a világlátásáról. és hogy az se jellemző európában, pólón inkább, hogy hirdetik a meggyőződéseiket. honk if you believe in jesus, meg ilyenek. vagy: sárga szalagot mintázó matrica (supporting our troops), mondjuk ez a nagy benga autókon nem meglepő, mert sok benzin kell beléjük. na jó, abbahagyom.

website statistics
hit counters