kedd, április 27, 2004

értékek átértékelése

az a helyzet, hogy nagyon sokat kaptam régen a politika miatt. és tudatosan próbálom magamban leépíteni ezeket a dolgokat. hogy kerüljem nagy ívben az olyan helyzeteket, beszélgetéseket, amelyekben bármiféle politikai vonal előjöhet. mégis valahogy belefutok az ilyesmibe folyton. nyílván van egy álláspontom és érdekelnek az események.
és baromira tud dühíteni ez a nagy magyar szar, amiben vagyunk, nem beszélve arról, amikor legszívesebben felpofoznék egy-egy embert, hogy térjen már észre. szar ez.
és legfőképp azért szar, mert egyáltalán nem magánügy már. nem magánügy semmi olyan, aminek csakis annak kellene lennie. sem a vallás, sem a politika, sem a szexualitás... hát nem tudom.

anyám. politikus volt. szívtunk sokat. nagyon sokat. azt sem tudta sok ember külön választani. hogy anyám és én nem egy az hagyján, de hogy munka és élet.. hát nem tudom.

sokszor szeretném azt hinni, hogy az emberben szeretet van. hogy az emberekben végtelen szeretet van. hogy mindenkiben ott van, benne van. csak nem találja a kiutat. nem hangzott még el a hívószó.. hát nem tudom.

valami baj van. valami nagy baj van. valaki szétkúrta az értékrendszereket. valaki szétkúrta nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

website statistics
hit counters